Роденият в България американски предприемач Владимир Тенев влезе в списъка за

...
Роденият в България американски предприемач Владимир Тенев влезе в списъка за
Коментари Харесай

Влад Тенев сред 100-те новоизгряващи световни лидери в списъка на Time

Роденият в България американски бизнесмен Владимир Тенев влезе в списъка за „ Следващите най-влиятелни персони за 2021 година “ на водещото американско списание Time.

В  този рейтинг попадат персони, чиято звезда занапред изгрява, като номинацията на доста от тях е направена точно от лица, попадали по-рано в главния лист от Топ 100 авторитетни персони на Time. Такъв образец е ръководителят на щаба за справяне с COVID-19 в Съединени американски щати други Антони Фаучи, който показва 35-годишната си сътрудника Кизмекиа Корбет, която работи по имунизацията на Moderna, като изгряваща звезда в имунологията, a Грета Тунберг (18 г.), човек на годината на Time за 2019 година написа за Ванеса Накате (24 г.), чиято организация Rise Up работи по увеличение на самодейностите против климатичните промени в Африка.

Най-младият човек в листата е Чарли Дамели, който има повече от 100 млн. последователя в приложението за клипчета TikTok.

В листата са още певицата Дуа Липа, министър председателят на Финландия Сана Марин, беларуската политичка Светлана Тихановская, футболистът Маркус Ръшфорд.

В номинацията на Влад Тенев е записано: „ Докато COVID-19 докара до невъобразим растеж на безработицата, фондовите пазари записаха лудешки растеж – водещият показател S&P 500 записва повишение от 70%. Това носи изгоди единствено на хората, които имат акции и в Съединени американски щати това са 55% от популацията. Приложението Robinhoon, съосновано от родения в България Владимир Тенев, си слага задачата да направи вложението елементарно. Този метод притегли 13 млн. потребителя, а приложението доближи оценка от 11,7 милиарда $. Критици предизвестяват, че със своя дизайн, наподобяващ на игра, Robinhood кара новобранците в вложението да поемат огромни опасности. След това пристигна сагата GameStop, чиято акция нарастна няколко пъти поради голямо търсене, в огромната си част от консуматори на Robinhood. Някои завоюваха доста, само че други изгубиха, като основно горчивият усет остана, защото Robinhood ограничи потребителите си да купуват още от акцията, без да изясни, че голямото търсене е довело до привършване на кеша, който приложението би трябвало има, с цел да подписва и осчетоводява покупко-продажбите. Въпреки тези проблеми Robinhood възнамерява да се листне на борсата по-късно тази година. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР